Blog: de leukste weetjes en feitjes voor de mooiste bruiloft

Donderdag 17 mei 2018 | De zoektocht naar de perfecte trouwjurk

Het is zover, je bent ten huwelijk gevraagd en nu is het tijd om jouw droomjurk te gaan uitzoeken! Misschien weet je al hoe je er ongeveer uit wilt komen te zien op jullie grote dag, maar het aanschaffen van de perfecte bruidsjurk kan nog een hele klus zijn. Wij helpen je graag en leggen je precies uit hoe het in zijn werk gaat. 

De afspraak

Eindelijk is het zover, je gaat een afspraak maken. Omdat er ruimte gehouden dient te worden voor het vermaken van de bruidsjurk is het gewenst om zeker een half jaar voor jullie huwelijk jouw droomjurk aan te schaffen. Houd dus rekening met voldoende tijd voor het uitzoeken van de trouwjurk. Via de website van Maison la Mariée kun je een afspraak maken, maar bellen of mailen kan uiteraard ook. 

Wie neem je mee?

Trouwjurken passen is leuk en daar heb je bovendien wel wat advies bij nodig. Behalve ons deskundig advies stel je misschien ook de mening van je moeder, een vriendin of je zus op prijs. Bovendien is een trouwjurk kopen een hele belevenis die je graag met je inner circle deelt. Je mag naar Maison la Mariée meenemen wie je wilt. Onthoud alleen: hoe meer mensen, hoe meer meningen, dus neem vooral alleen de mensen mee bij wie jij je op je gemak voelt en die jou goed kennen.

En dan het passen…

Een heel spannend moment; het passen van een trouwjurk. Met de adviseuse maak je een selectie van zes of zeven jurken. Uiteraard mag je plaatjes en knipsels meenemen naar de afspraak. Nog voordat je de eerste bruidsjapon aantrekt is het belangrijk dat je een goede basis legt voor de prachtige bruidsjurk. Het model van jouw bruidsjapon vormt het uitgangspunt voor jouw bruidslingerie. Het is een essentieel onderdeel van de gehele uitstraling. Bruidslingerie welke niet mooi bij de japon past valt helaas op en dat is zonde. 

Bij het bekijken van jezelf in de spiegel zie je hoe mooi een trouwjurk bij je staat. Vaak is dit het moment waarop je je realiseert dat je echt gaat trouwen. Geniet hiervan! 

Waar moet je op letten? 

Het is goed om een momentje stil te staan bij de eventuele vragen die je hebt. Bijvoorbeeld; ''wanneer weet je of een jurk de juiste is?'' Dat gevoel ervaar je! Mocht je vragen hebben kun je deze gerust aan de adviseuse stellen. 

De laatste details

Een maand of drie voor het huwelijk begint het doorpassen. Meestal kom je nog twee keer terug voordat de jurk net voor de bruiloft mee naar huis gaat. Let er op dat je de juiste instructies hebt gekregen om de jurk aan te trekken en voor het lopen met de jurk. Bij thuiskomst haal je de jurk uit de hoes en hang je de jurk uit en drapeer je de sleep over een stoel. 

Wil je graag nog even alle vragen en antwoorden op een rijtje zien? Dat kan! Bekijk de veelgestelde vragen op onze website. 

Het is een hele spannende periode, maar geniet vooral en heb vertrouwen dat jouw droomjurk perfect wordt!