Real Brides

The best thing to hold onto in life is each other

Het is heel bijzonder en mooi dat ik met mijn bruidshuis een bijdrage mag leveren aan één van de belangrijkste momenten in het leven van een ander. Elke bruid is uniek en heeft haar eigen verhaal. Van liefdevolle aanzoeken tot prachtige dromen en juist dat maakt het mooi om dit te laten weerspiegelen in een bruidsjapon.

Graag willen wij de verhalen van onze bruiden met jullie delen en waarom ze juist gekozen hebben voor hun bruidsjurk. Laat je inspireren door deze prachtige verhalen. ♡  

 

Bruiloft Rick en Ismay

Waar hebben jullie elkaar het ja-woord gegeven? Wij zijn getrouwd bij Domaine Rennepont en Champagne in Rennepont te Frankrijk op zaterdag 13 oktober 2018. 

Hoe zouden jullie de stijl en dag van jullie bruiloft willen omschrijven? Het was een hele bruiloftsweek. Wij hebben ontzettend genoten doordat wij de bruiloft en de dagen eromheen als heel ontspannen en ongedwongen hebben ervaren. Daarnaast was het 26 graden en voelde het aan als een vakantie! 

Op welke manier ben je op zoek gegaan naar jouw bruidsjapon? Ik vond het heel spannend om op zoek te gaan naar “mijn” jurk. Het leek mij verschrikkelijk om in zo’n grote bruidswinkel te staan en allerlei jurken aan te moeten. Toen een vriendin van mij dit hoorde, heeft zij een bruiloft magazine voor mij gekocht zodat ik mezelf een beetje kon oriënteren. Ze had er een heel lief kaartje bijgedaan dat ik me niet druk moest maken en zeker weten een prachtige jurk zou vinden. In dat tijdschrift heb ik het merk van “mijn” jurk gevonden. Ik ben gaan zoeken naar bruidswinkels die dit merk verkochten en kwam zo bij Maison la Mariée terecht.

Wat vond je het leukste aan je ervaring bij Maison la Mariée? Toen ik voor het eerst op de website van Maison la Mariée keek, wist ik het eigenlijk gelijk. Hier wilde ik naartoe! Jolanda haar persoonlijke verhaal en manier van werken sprak mij ontzettend aan. Het eerste contact via de mail was al heel prettig en toen wij op een zaterdag langs kwamen, werd mijn gevoel gelijk bevestigd. Jolanda is een hele lieve vrouw, die mij ontzettend op mijn gemak heeft gesteld. Jolanda luisterde erg goed naar wat ik mooi en minder mooi vond. Uiteindelijk hebben wij vijf jurken uitgekozen. De jurk waarvan ikzelf dacht, dit wordt hem, was uiteindelijk niks. Maar de laatste jurk, die Jolanda adviseerde, was het helemaal! Echt een prachtige jurk die geweldig paste bij onze bruiloft. De persoonlijke en ongedwongen sfeer die Jolanda creëerde die middag heeft mij zo op mijn gemak gesteld. Mede hierdoor heb ik die middag “mijn” jurk gevonden en heb ik het uitzoeken van “mijn” jurk als heel leuk ervaren. 

Welke gouden tip zou je willen meegeven aan een bruid in spé? Doe lekker wat jezelf wilt en geniet! Het is jullie dag en het wordt voor jullie zo’n mooi en uniek moment. Laat dit niet beïnvloeden door wat andere vinden. 

Bruiloft Martijn en Tessa

Waar hebben jullie elkaar het ja-woord gegeven? Na een mooie ochtend bij mijn ouderlijk huis zijn wij getrouwd in het stadhuis van Breda. Vervolgens hebben wij met ons gezelschap onze trouwdag verder gevierd in restaurant Mirabelle in Breda. 

Hoe zouden jullie de stijl en dag van jullie bruiloft willen omschrijven? Als een mooie zomerse en ontspannen dag met een Italiaanse twist. De vreugde van deze bijzondere dag begon al de avond ervoor. Met een klein gezelschap hebben wij heerlijk gegeten in de binnenstad van Breda. Na deze mooie avond met vrienden en familie gingen wij beiden naar ons ouderlijk huis. Voor mij begon onze trouwdag heel ontspannen. In alle vroegte kwamen mijn kapper en visagiste en in het bijzijn van mijn vriendinnen kon deze dag niet mooier beginnen. Intussen arriveerden de eerste daggasten bij mijn ouderlijk huis. Zij genoten van een hapje en een drankje in de prachtige tuin. En na alle voorbereidingen was daar dan eindelijk het moment. Het eerste moment dat wij elkaar zagen. Wij konden allebei alleen maar glimlachen.

Op welke manier ben je op zoek gegaan naar jouw bruidsjapon? Op een bruidsbeurs stond een vrouw met trouwjurken welke zij zelf in haar atelier liet maken. Uiteindelijk ben ik daar ook naartoe gegaan. De trouwjurken waren prachtig, maar helaas niet binnen mijn budget. Nadat ik bij een bruidszaak in mijn eigen woonplaats ben geweest ben ik uiteindelijk bij Maison la Mariée terecht gekomen. Ik had door de twee eerste afspraken een goed beeld gekregen van mijn droomjurk; geen wijde jurk, elegant en iets met een mouwtje. Eventueel met kant. En dat vond ik terug op de website van Maison la Mariée! Dus een afspraak gemaakt en zo mijn trouwjurk gevonden. 

Wat vond je het leukste aan je ervaring bij Maison la Mariée? Wat ik het leukste vond aan mijn ervaring bij Maison la Mariée is dat er niet alleen aandacht is voor het vinden van de juiste jurk, maar ook of de jurk bij jou past als bruid en bij de sfeer die je wilt creëren op je trouwdag. Dat maakte voor mij het plaatje helemaal compleet!

Welke gouden tip zou je willen meegeven aan een bruid in spé? Koop voor je trouwdag een speciaal parfum. Zo heb je een mooie herinnering, elke keer als je het parfum gebruikt. 

Bruiloft Dave en Shirley

Waar hebben jullie elkaar het ja-woord gegeven? Finca Monnaber in Fornalutx, Mallorca. Een oude finca (landhuis) hoog in de bergen van Serra de Tramuntana, net boven het pittoreske Fornalutx. Wij wilden graag een buiten trouwerij en een mooier plekje dan dit hadden wij ons niet kunnen wensen.

Hoe zouden jullie de stijl en dag van jullie bruiloft willen omschrijven? De kledingstijl was summer chique. De kleuren die wij hadden gekozen waren: diep rood, zacht roze, hout en wit. De dag voor de bruiloft hadden wij eerst een etentje met de naaste familie en getuigen, aansluitend een feestje op het strand van Port de Soller voor iedereen. Dit was al een fantastische avond! Rond het middaguur zagen wij elkaar voor het eerst, wat een moment! In de namiddag begon de ceremonie in de boomgaard van de finca met aansluitend cocktails. 's Avonds was het diner aan één lange tafel onder de wijnranken en romantische lampjes voor een uitgeserveerd diner. Dit was ook één van de redenen om voor Spanje te kiezen, de wijnen en het eten! De wijn vloeide rijkelijk en de geuren van al het lekkere eten vielen in de smaak. Na de meest mooie speeches, zang van Dave en heel veel toosten was het rond middernacht tijd voor de openingsdag en barstte het feest los met Nederlandse DJ en zangeres onder de sterrenhemel tot in de vroege uurtjes tot de zon weer opkwam.

Op welke manier ben je op zoek gegaan naar jouw bruidsjapon? Ik ben via internet gaan zoeken naar een winkel die mij echt aansprak, persoonlijke benadering, diverse merken en kleinschalig vond ik erg belangrijk. Maison la Mariée sprak mij direct aan.

Wat vond je het leukste aan je ervaring bij Maison la Mariée? Jolanda en haar moeder hebben mij fantastisch geholpen. Ruime, mooi ingerichte winkel met veel keus in jurken en uit diverse merken. Grote paskamer, er wordt veel tijd voor je genomen en je bent als enige in de zaak wat het heel speciaal maakt. Altijd ontvangst met lekkernijen en een bordje met een persoonlijke boodschap. Veel interesse en persoonlijke aandacht. Ik heb de meest mooie dag gehad en dat dankzij Maison la Mariée!

Welke gouden tip zou je willen meegeven aan een bruid in spé? Vooral genieten! Geniet van alles; alle voorbereidingen, kleine details zoals uitnodigingen maken en accessoires shoppen, maar natuurlijk ook op de dag zelf. Sta af en toe even stil op de dag zelf en beleef echt het moment, het vliegt zo snel voorbij! 

Bruiloft Bas en Kristel

Waar hebben jullie elkaar het ja-woord gegeven? Bas heeft mij ten huwelijk gevraagd op Bali, om precies te zijn, Uluwatu. Hij heeft mij ten huwelijk gevraagd op het strand bij ondergaande zon. Na een jaar lang voorbereidingen te hebben getroffen, was het zover... Midden in de duinen van Hoek van Holland zagen wij elkaar voor het eerst. Vervolgens hebben wij in de prachtig versierde tuin van ‘’De Viersprong’’ in 's-Gravenzande elkaar het ja-woord gegeven. Hier vond ook de borrel, het diner en het feest plaats. 

Hoe zouden jullie de stijl en dag van jullie bruiloft willen omschrijven? Onze grote dag hebben wij met onze familie en vrienden gevierd. De bruiloft was vooral feestelijk en chique. Er zijn veel lieve woorden gesproken en onze liefde hebben wij naar elkaar uitgesproken. Dit was zo waardevol voor ons om dit in het bijzijn van onze familie en vrienden te mogen doen. 

Op welke manier ben je op zoek gegaan naar jouw bruidsjapon? Eerst heb ik in verschillende trouwmagazines en op internet gekeken om wat ideeën op te doen. Daarna ben ik naar een trouwbeurs geweest en leerde ik Jolanda van Maison la Mariée kennen. Ik heb toen een afspraak gemaakt om verschillende jurken te passen en te kijken welke jurk mij mooi stond en waar ik mij goed in voelde. 

Wat vond je het leukste aan je ervaring bij Maison la Mariée? De ervaring bij Maison la Mariée vond ik enorm prettig onder andere vanwege de fijne sfeer die de zaak uitstraalt. Ik adviseer al mijn vriendinnen om hier hun trouwjurk te kopen. De rustige setting beviel mij erg goed. Ik werd warm welkom geheten en er was tijd om rustig te bespreken wat mijn wensen waren voor de bruiloft. De keuze voor een jurk vond ik lastig, maar Jolanda heeft mij enorm goed geholpen. Uiteindelijk hadden wij 2 prachtige trouwjurken over en één daarvan was mijn droomjurk. Dat hebben wij kort met elkaar gevierd! 

Welke gouden tip zou je willen meegeven aan een bruid in spé? Geniet vooral van de voorbereidingen en blijf relaxed. Op de dag zelf laat je alles over je heen komen, neem ook de tijd om soms om je heen te kijken en te genieten van het mooie moment.